Dakisolatie


Isolatiespecialist Vivixtum helpt je graag verder met het isoleren van je dak of zolderruimte. Hierbij nemen we een aantal principes goed in acht.

 1. Naadloosheid
  Isolatie moet op een naadloze manier aangebracht worden. Dit wil zeggen zonder kieren, spleten en openingen. Wanneer je een warmtebarrière opbouwt, moet dit gelijkmatig over het hele oppervlak gebeuren. Het punt waar de warmte en koude op mekaar botsen, het zogenaamde dauwpunt, dien je op een gelijkmatige manier naar buiten te brengen. Zo vermijd je het ontstaan van condensatie in het geïsoleerd vlak.
 2. Dampscherm
  Om de vochthuishouding ten gevolge van inwendige condensatie onder controle te houden, is het belangrijk dat de isolatie aan haar warme kant is voorzien van een dampscherm.
 3. Vochtabsorptie
  In perfect droge ruimtes hoef je niet met vochtwerende isolatiematerialen te werken. Kan vocht op de een of andere manier toch zijn weg vinden naar de isolatie? Dan werk je best met vochtwerende isolatiematerialen. Denk hierbij aan PIR, geslotencellig PUR of XPS (geëxtrudeerd polystyreen).
 4. Dampopen
  Isolatie moet in het beste geval dampdoorlatend zijn. Dit wil niet zeggen dat water geleid dient te worden in het materiaal, maar wel dat de waterdampdoorlaatbaarheid gegarandeerd moet zijn.

Nog meer energie besparen in uw woning?

Informeer dan naar onze oplossingen om uw gevel te isoleren. Bij Vivixtum kan u terecht voor zowel spouwmuurisolatie als buitengevelisolatie met steenstrips.